Klarna har för tillfället tekniska störningar och de arbetar på att lösa det snabbt. Vill du beställa – kontakta oss gärna direkt på tel 010 -129 80 80 eller info@leamington.eu eller försök igen om en stund.

Behöver du hjälp?    +46 (0)10 129 80 80

Vi är även Eldabutiken i Stenungsund! Du hittar hela sortimentet eldstäder på eldabutiken.se

Drömspisar och eldstäder – allt du egentligen önskar

Vår hjälp till att välja spis

Det är väldigt roligt att så många av er har upptäckt vår chattfunktion! Vi försöker hålla en så hög servicenivå vi bara kan och vi gläds åt alla frågor som vi får. 

Den vanligaste frågan är hur man ska välja rätt spismodell och storlek? Vi förstår att det kan kännas som en djungel när man börjar gå igenom spisutbudet vi erbjuder. Vad är viktigt att tänka på? Vilka behov har du? Hur ofta och hur mycket mat lagar du? Gillar du att baka? Listan av frågor kan göras lång…

Vi har därför försökt att göra en pedagogisk guide till att välja rätt spis. Om du börjar med att studera de olika ugnsuppsättningarna som du hittar överst i guiden, så ser du att det skiljer en del åt samtidigt som de allra, allra flesta av våra spismodeller alltid kommer med minst 1 varmluftsugn och en utdragbar salamandergrill. Varmluftsugnen finns på höger sida på spisarna och kan vara antingen hög och smal eller lika bred som huvudugnen på vänster sida. Skillnaden beror på bredd av spisen. 

Beroende på hur dina behov och önskemål ser ut, så kan du säkert hitta en spis som har de funktioner du är ute efter. Nöjer du dig med varmluftsugnar så börja att kika på spisar ur Premiumsegmentet. Vill du ha fler möjligheter med ugnarna som t ex över- och undervärme, grillelement, upptining med flera funktioner, ja, då bör du kika på våra spisar ur Premium Plus och Exclusivesegmenten. Där kan du även hitta slow cookugn, jäsugn och till och med ånginjektionsugn.

När du hittat den ugnsuppsättning du vill ha, så går du vidare och studerar våra olika hälltyper. Du kan välja mellan induktion- och gashällar, och även keramisk häll på några av våra modeller. Om vi grottar ner oss lite i varje hälltyp så finns det tre typer av induktionshällar idag inom Falcon och AGA Masterchef Deluxe. 

Den första är den som funnits i många, många år och du hittar den på följande modeller: Classic, Classic Deluxe, Professional+, Professional+ FX, Esprit, Infusion. Den har två smarta snabbvalsfunktioner: L1 (smälta) och L2 (varmhålla). 

Den andra är den nya generationens induktionshäll med 5 zoner, varav två av dessa zoner är bryggbara och kan bilda en avlång stor zon för exempelvis en stor stekgryta eller för att användas tillsammans med stekbordet som ingår. De andra zonerna har också blivit större. Även smarta snabbvalsfunktioner finns som L1 (smälta), L2 (varmhålla) och L3 (sjuda).

Falcons nya induktionshäll 90 cm med bryggbara zoner

Sista typen av induktionshäll hittar du på modeller ur Exclusivesegmentet. Hällen har högre effekt än de andra induktionshällarna och har rostfri stålram. Även här finns L1 och L2 som smarta snabbval.

Går vi sedan vidare till gashällarna så är det likadant där – det finns många olika modeller och uppsättningar av brännare att välja mellan. Vissa har dubbla wokbrännare, några har en keramisk zon på ena sidan av hällen. Spisar med gashäll ur Premiumsegmentet tänds med tvåhandsfattning, medan övriga spisar i Premium Plus och Exclusive har enhandständning. Gashällar ur Premium och Premium Plus har emaljerad häll (undantag Elise som har rostfri häll) med zonindelningar för enklare rengöring. Alla spisar i Exclusiveserien har rostfri häll med pressade zonindelningar för enkel och snabb rengöring. Alla brännare är även i mässing och tillverkade i ett stycke.

Föredrar du istället en traditionell keramisk häll så har vi även detta. Då ska du kika på Classic eller Classic Deluxe som är de modeller som har keramisk häll som alternativ.

När du kommit så här långt i ditt val så återstår egentligen att se vilken/vilka modeller som har alla de funktioner du är ute efter och därefter välja färg. 

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *