Klarna har för tillfället tekniska störningar och de arbetar på att lösa det snabbt. Vill du beställa – kontakta oss gärna direkt på tel 010 -129 80 80 eller info@leamington.eu eller försök igen om en stund.

Behöver du hjälp?    +46 (0)10 129 80 80

Vi är även Eldabutiken i Stenungsund! Du hittar hela sortimentet eldstäder på eldabutiken.se

Drömspisar och eldstäder – allt du egentligen önskar

Varmt välkommen in i vår värld av Falconspisar. Visste du att Falcon är världens äldsta tillverkare av fristående spisar? Läs om historien som sträcker sig bakåt i tiden till år 1830. Oavsett om du söker en gammaldags lantlig stil eller modern och elegant, så har Falcon en modell för dig.

Nyfiken på världens äldsta spistillverkare?

Det var en gång...

…en man vid namn John Flavel, som år 1803 flyttade sin gjuteriverksamhet till Leamington Spa i England. Eftersom verksamheten växte snabbt, beslöt man sig för att 1833 bygga en egen fabrik som blev kallad The mighty Eagly Foundry. John’s son William visade sig ha stor talang inom gjuteriverksamheten. Ett resultat av detta blev att han utvecklade den första kommersiellt gångbara spisen i världshistorien år 1830. Den kom att kallas ”The Kitchener” och den var koleldad och tillverkad helt i gjutjärn med flera olika ungar. Dessa ugnar kunde sedan användas för att koka, steka, grädda och värma i med hjälp av samma värmekälla. Denna uppfinning ledde till att den hälsades som en av 1800-talets största uppfinningar i England inom hushållsområdet.

The Kitchener

När William dog 1844, tog hans son, Sidney över verksamheten. Han beslöt sig då för att ställa ut The Kitchener på den stora mässan i Crystal Palace i London år 1851. Självaste drottningen närvarade tillsammans med hennes faster, The Duchess of Gloucester. Hon i sin tur blev så imponerad av The Kitchener, att hon beställde en till Kensington Palace direkt. Framgångssagan fortsatte och The Kitchener vann många utmärkelser och framstående priser runt om i världen. Under första världskriget utvecklade man spisen även för gas och elektricitet vilket ledde till startskottet av nästa tids generation range cookers. Sidney Flavel fortsatte att ligga i framkant inom design och teknik vilket resulterade i att hans rykte som innovatör höll i sig. Tittar du på dagens moderna range cookers så har de sina rötter från laboratorierna i Royal Leamington Spa.

1995

År 1995 var Rangemaster först ut att lansera en range cooker med två lika stora ugnar och denna nya spis blev en världssuccé! Man var även först ut att färgsätta spisarna samt erbjuda en utdragbar grill. Klicka här för att se Falcons färger

0 +

Över 1 miljon sålda spisar!

Blickar vi in i 2000-talet ser vi att man vidareutvecklade fabriken till att nu också bli ett forsknings- och expertcenter inom range cookers. En investering på över 2 miljoner GBP möjliggjorde att man fortsatt kunde leva upp till ryktet om att vara Europas största tillverkare av range cookers. Ett historiskt ögonblick var den 4 mars 2015 då man firade att det hade sålts över 1 miljon range cookers.

Fabriken i Leamington Spa

Falconspisarna tillverkas idag av Rangemaster Group i samma fabrik i Leamington Spa i England, som vid starten. Rangemaster Group ägs i sin tur av den stora internationella koncernen Middleby Corporation. Alla spisar tillverkas efter order och kontrolleras och testas noggrant innan de lämnar fabriken. Du kan läsa om Falcons kvalitetstester här.

Du är trygg med din Falcon

Köper du en Falcon får du inte bara en spis. Du får en spis som har sin egen själ och historia. Du får också en unik inredningsdetalj i husets hjärta – köket och som kommer skänka dig inspiration och matglädje för lång tid framöver. Därmed har du allt du behöver för att skriva din egen historia och höja begreppet matglädje till en ny dimension.