Klarna har för tillfället tekniska störningar och de arbetar på att lösa det snabbt. Vill du beställa – kontakta oss gärna direkt på tel 010 -129 80 80 eller info@leamington.eu eller försök igen om en stund.

Behöver du hjälp?    +46 (0)10 129 80 80

Vi är även Eldabutiken i Stenungsund! Du hittar hela sortimentet eldstäder på eldabutiken.se

Drömspisar och eldstäder – allt du egentligen önskar

Vi svarar gärna på dina frågor! Här hittar du FAQ som svarar på de vanligaste frågorna som vi möter. Skulle du sakna svar på din fråga, så ber vi dig att kontakta oss så gör vi vårt bästa för att räta ut frågetecknen.

Inträffar detta utan att du förstår varför, blir vår första fråga om det varit strömavbrott nyligen eller om du själv brutit strömmen? Bryts strömmen av någon anledning, behöver du alltid ställa timern på nytt. Om du inte gör detta så kommer inte den vänstra ugnen att fungera. Så felet är i regel snabbt avhjälpt! 

 • Classic Deluxe erbjuder 3 ugnar, varav 1 multifunktionsugn (8 olika ugnsfunktioner), 1 varmluftsugn samt en salamandergrillugn med 4 olika höjdlägen på grillgallret på samtliga modeller.
 • Classic erbjuder 3 ugnar, varav 2 varmluftsugnar samt en salamandergrillugn med 2 olika höjdlägen på grillgallret.
 • Classic finns följande färger: Cream, Gloss black, Cranberry (och  Slate endast i 110 med gas). Finns endast med kromhantag.
 • Classic Deluxe finns i många olika färger: Cream, Gloss black, Cranberry, Olive green, White, Racing green, Royal Pearl, Regal Blue, Slate, Mineral green, Stone Blue och Charcoal black. Du kan dessutom välja mellan krom- eller mässingshandtag.
 • Classic med gashäll levereras med stekbord men utan wokhållare. Krävs tvåhandstäning för att tända gasbrännarna.
 • Classic Deluxe med gashäll levereras med stekbord och wokhållare. Enhandständning för att tända brännarna.
 • Classic 110 cm med gashäll har 5 brännare, varav en wokbrännare med dubbla ringar.
 • Classic Deluxe 110 cm med gashäll har 5 brännare, varav en wokbrännare med dubbla ringar, samt en keramisk zon med tillhörande stekbord.
 • Classic 110 har en förvaringslåda under högra varmluftsugen
 • Classic Deluxe 110 cm har en jäsningsugn under högra varmluftsugnen. Perfekt temperatur och förhållanden för att jäsa deg (40 grader).
 • I Classic ingår 1 ugnsplåt (RM022) utan kostnad.
 • I Classic Deluxe ingår 3 ugnsplåtar (RM022) utan extra kostnad.

Det är enbart Falcon Classic Deluxe som har mässingsdetaljer (handtag och vred samt logotype/badge).

Dessutom har Steel Ascot både mässing och brons att välja.

De tillverkas i Leamington Spa i England och fabriken ligger på samma plats, som vid starten år 1830.

Falcon och AGA: Från beställningsdatum så får man normalt räkna med ca 6 veckors leveranstid. Det kan bli något längre under sommaren och jul/nyår. 

Under covid-19 har leveranstiden blivit längre och kontakta oss för en beräknad leveranstid på den modell du önskar.

Steel Cucine: ca 6 veckor.

Vi anger RAL-koder som är så nära Falconfärgerna som möjligt, men vi kan aldrig garantera exakt färgmatchning. Vi tillhandahåller gärna färgprov.

Alla våra Falconspisar skall installeras av behörig el-/gasinstallatör för att garantin ska gälla men också för att det ska ske på ett säkert och professionellt sätt.  Vi rekommenderar följande när det gäller elinstallation:

 • 3 x 16 ampere, O:a och jord. Detta är ett minimikrav, men då kan man inte förvänta sig full effekt på alla funktioner samtidigt.
 • 3 x 20 ampere, 0:a och jord. Detta ger en bättre prestanda på spisens funktioner.
 • 3 x 25 ampere, 0:a och jord. Detta garanterar att du kan köra samtliga funktioner på spisen samtidigt med full effekt.

Det som skiljer kategorierna åt är bland annat vilka ugnar som spisen kommer med, kvalité på brännare och häll och vad som ingår i köpet.

• Premium:

Gemensamt för de flesta modeller inom denna kategori är att de två stora ugnarna är endast med varmluftsfunktion. Undantag finns, t ex Leckford Deluxe som också har en multifunktionsugn och Esprit som har en slow cookugn. Alla modeller har salamandergrillugn (undantag Professional+ FX/FXP). Se specifik modell för detaljer vad som ingår, t ex stekbord, hur många plåtar följer med osv.

• Premium Plus:

Gemensamt för dessa modeller är att de har 1 varmluftsugn, 1 multifunktionsugn samt en salamandergrill. Vissa modeller är även utrustade med jäsugn eller slow cookugn alternativt förvaringslåda. Se specifik modell för detaljer vad som ingår, t ex stekbord, hur många plåtar följer med osv.

• Exclusive:

Förutom att alla modeller (undantag 900S) har 1 varmluftsugn, 1 multifunktionsugn samt 1 salamandergrill (AGA Masterchef Deluxe 110 har även 1 slow cookugn) så har dessa modeller extra hög kvalité genomgående för alla detaljer i spisen som t ex extra hög effekt på induktionshäll och 50 % högre effekt på gasbrännarna som dessutom är i mässing. Extra tjockt och kraftigt stål (1,2 mm) i konstruktion och väggar. Extra robusta och exklusiva vred, handtag och knoppar. Extra solida och kraftiga ugnsgaller. Täcksidor i rostfritt stål (ej AGA Masterchef Deluxe). Se specifik modell för detaljer vad som ingår, t ex stekbord, hur många plåtar följer med osv.

De allra flesta av våra ugnar har en max ugnstemperatur på 240°C, med undantag för multifunktionsugnen på NEXUS Steam så går upp till 260°C och ånginjektionsugnen upp till 100°C. Salamandergrillen har en max temp på 300°C.

Generellt kan vi säga att våra ugnar har kraftiga värmeelement och fläktar vilket gör att du kan dra ner på både gradantal och tillagningstid.