Klarna har för tillfället tekniska störningar och de arbetar på att lösa det snabbt. Vill du beställa – kontakta oss gärna direkt på tel 010 -129 80 80 eller info@leamington.eu eller försök igen om en stund.

Behöver du hjälp?    +46 (0)10 129 80 80

Vi är även Eldabutiken i Stenungsund! Du hittar hela sortimentet eldstäder på eldabutiken.se

Drömspisar och eldstäder – allt du egentligen önskar

AGA Masterchef Deluxe - en spis med svensk historia

Är AGA din drömspis?

Drömmer du om en AGA-spis men med modern teknologi, så är AGA Masterchef Deluxe en spis för dig. Den tillverkas i samma fabrik i Leamington Spa i Storbritannien, som våra Falconspisar. Denna spis finns i både 90 och 110 cm bredd, du kan välja induktionshäll eller gashäll (godkända för gasol eller naturgas, ej stadsgas).  AGA-spisen ger dig sann matglädje förpackat med ett stycke svensk historia.

Historien startade med Gustaf Dalén, en känd svensk Nobelpristagare och fysiker, som efter sju års funderingar och experimenterande från Daléns sida, presenterade den första AGA-spisen 1929.

Som så med alla bra uppfinningar, föddes idén utifrån ett behov. När Gustaf Dalén förlorade synen i en svår olycka behövde han en spis som han själv, trots att han var blind, kunde använda.

Hans genialiska lösning var att uppfinna en spis utan inställningsmöjligheter och reglage och som ständigt var varm. Spisen hade två kokplattor med olika fasta temperaturer samt flera ugnar där varje ugn hade en fast temperatur. Det enda man behövde göra var att använda rätt platta eller ugn för det man ville tillaga.

På så sätt uppfann han en spis som blev en omedelbar framgång över hela världen men i konkurrens med elspisen lades tillverkningen i Sverige ner 1957, men patentet togs över av engelska AGA Rangemaster.  AGA Masterchef Deluxe tillverkas i samma fabrik som Falconspisarna.

Gustaf Dalén

Se alla AGA-färgerna

AGA Masterchef Deluxe finns i 7 olika färger och du hittar dem här

Upplev AGA Masterchef Deluxe i vårt showroom