Klarna har för tillfället tekniska störningar och de arbetar på att lösa det snabbt. Vill du beställa – kontakta oss gärna direkt på tel 010 -129 80 80 eller info@leamington.eu eller försök igen om en stund.

Behöver du hjälp?    +46 (0)10 129 80 80

Vi är även Eldabutiken i Stenungsund! Du hittar hela sortimentet eldstäder på eldabutiken.se

Drömspisar och eldstäder – allt du egentligen önskar

AGA R7 - modellen närmast originalet från 1922

AGA R7 är lätt att använda och erbjuder en mängd förfinade funktioner för flexibel matlagning. Ugnarna är tillverkade för att stå på dygnet runt, så att de alltid är tillgängliga för användning och avger en behaglig värme för att hålla en skön atmosfär i ditt kök.  Dock finns det möjlighet att sätta ugnarna i “viloläge” då man kanske är bortrest eller inte avser att använda ugnarna under en period. 

NOTERA! Om spisen ska installeras mot vägg som är av brännbart material, skall brandskyddsskiva minst 2,5 cm tjocklek monteras bakom spisen.

Vad är så speciellt med AGA-spisar i  gjutjärn? 

AGA-spisar tillverkade i gjutjärn är något alldeles extra. Varför då , kanske du undrar? Jo, ugnarna i dessa spisar avger en indirekt och skonsam värme, till skillnad från de konventionella spisarna som ger en direktsrålande värme från elementen. Detta innebär att en gjutjärns-AGA avger värme runt om från hela ugnsutrymmet, inte bara från ett över och/eller underelement. 

Många stirrar sig blinda på ugnstemperaturer, men när det kommer till en AGA-spis i gjutjärn, så blir det en helt annan typ av värme som bibehåller färg, textur, doft och konsistens under mycket längre tid. 

Med en AGA-spis får man helt enkelt ha ett annat tankesätt. Det handlar väldigt lite om att reglera temperaturen utifrån vad du stoppar in i ugnen. Istället handlar det mer om att tänka utifrån vilken ugn som passar bäst för det du ska laga/baka? Sedan väljer du på viken nivå i ugnen du ställer in din form/plåt utifrån vilket resultat du vill få. 

Ikonisk AGA-design och funktioner

R7-serien har den klassiska AGA-designen med glänsande emalj som tar tre dagar att uppnå på vår fabrik i Shropshire, England.

Denna serie utgår från grundmodellen på 100 cm som har tre olika gjutjärnsugnar och två oberoende kontrollerbara värmeplattor (kokplatta och sjudningsplatta). Man kan sedan, om man önskar, välja att bygga på 100-modellen med en eller flera moduler beroende på vilka ugnar och hällar man önskar lägga till. Se nedan modellutbudet som finns i R7-serien

När du valt temperaturinställning kommer ikonen blinka under tiden ugnarna värms upp, och när rätt temperatur är uppnådd kommer lampan att lysa med rött fast sken. Lampan avger sedan ett fast rött sken även när ugnarna kyls ner vid val av annan temperaturinställning.

Enkel att använda

AGA R7 100-modellen har ugnar för bakning, stekning och sjudning. Ugnarna är lätta att kontrollera med den enkla kontrollpanelen. Det finns fyra temperaturinställningar enligt nedan. 

Normal: Temperaturen i stekugnen är då ca 230°, bakugnen ca 190° och sjudningsugnen ca 110°.

Låg: Använd denna inställning för tillagning/bakning på lite lägre temperatur, ca 220° i stekugnen, 180° i bakugnen och 100° i sjudningsugnen.

Hög: Använd detta läge när du vill ha högre temperatur än vid Normal-läget. Då går stekugnen upp till ca 240°, bakungen till 200° och sjudningsugnen till 120°. Tänk på att det tar ca 2 tim att uppnå dessa temperaturer från Normal-läget. För att återgå till Normal-läget igen, tar det ca 2,5 tim.

Viloläge: Detta läge tillåter ugnarna att hålla en viss värme  för att hålla nere energiförbrukningen när ugnarna inte används men som möjliggör en snabbare uppvärmning när de ska användas igen. Tidsåtgång för att gå från detta viloläge upp till Normalläget, tar det ca 3 ,5 tim.

Enkel rengöring

En speciell Altrashell™ ytbehandling förseglar emaljeringen på gjutjärnsugnarna vilket gör dem lättare att rengöra samt ger en fantastisk lyster. Ugnsluckorna har innerpaneler i rostfritt stål för lättare rengöring. Dessa kan lossas och rengöras i diskmaskin. 

AGA R7-serien innefattar modeller från 100 cm upp till 210 cm och där du kan få olika häll- och ugnsalternativ, se nedan.

NOTERA! Om spisen ska installeras mot vägg som är av brännbart material, skall brandskyddsskiva minst 2,5 cm tjocklek monteras bakom spisen.

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar