Klarna har för tillfället tekniska störningar och de arbetar på att lösa det snabbt. Vill du beställa – kontakta oss gärna direkt på tel 010 -129 80 80 eller info@leamington.eu eller försök igen om en stund.

Behöver du hjälp?    +46 (0)10 129 80 80

Vi är även Eldabutiken i Stenungsund! Du hittar hela sortimentet eldstäder på eldabutiken.se

Drömspisar och eldstäder – allt du egentligen önskar

AGA eR7 - en gjutjärnsspis i modern tappning

AGA eR7 – en AGA-spis som ser ut precis som AGA R7, men med skillnaden att du med en AGA eR7 väljer vilken/vilka ugnar du vill ha igång samt vilken av de förprogrammerade temperaturinställning du väljer, helt oberoende av varandra. Med AGA eR7 får du full flexibilitet. De två plattorna kan också sättas på och stängas av oberoende av varandra.

Precis som på R7-serien utgår man från standardmodellen 100 cm och som man sedan kan, om man vill, bygga på med en eller flera moduler. AGA-spisar i gjutjärn finns i 17 läckra färger i emalj. Vilken blir din AGA-favorit?

AGA eR7 100

AGA eR7 150

AGA eR7 160 och 210

Gjutjärn ger indirekt värmestrålning 

AGA-spisar tillverkade i gjutjärn är något alldeles extra. Varför då , kanske du undrar? Jo, ugnarna i dessa spisar avger en indirekt och skonsam värme, till skillnad från de konventionella spisarna som ger en direktstrålande värme från elementen. Detta innebär att en gjutjärns-AGA avger värme runt om från hela ugnsutrymmet, inte bara från ett över och/eller underelement eller från en varmluftsfläkt. Ugnen fungerar på samma sätt som en vedeldad stenugn gör kan man säga, och hur gott blir inte ett stenungsbakat bröd eller en pizza? 

Ikonisk AGA-design och flexibel matlagning och bakning

Den nya elektriska AGA eR7 100 cm har en bakugn, en stekugn och en sjudningsugn. Det är denna modell man utgår från för att sedan kunna addera en eller två moduler, beroende på vilka hällar och ugnar du önskar. En AGA eR7 kan alltså vara från 100 cm upp till 210 cm bred. Du ser de olika modellerna längre ner på denna sida.

Förprogrammerade temperaturinställningar

AGA eR7 100-modellen har ugnar för bakning, stekning och sjudning. Ugnarna är lätta att kontrollera med den enkla touch displayen. 

Stekugnen

R9= ca 240°
R8= ca 230°
R7= ca 220°
R6= ca 200°
B4= ca 180 °

Bakugnen

B1= ca 140°
B2= ca 150°
B4= ca 200°

Sjudnings-
ugnen

Ca 100°

Ingen smak- eller luktöverföring

Gjutjärnsugnarna minskar också matlukts- och smaköverföring, vilket gör det möjligt att laga olika rätter i samma ugn samtidigt, till skillnad från andra kombinationsspisar. 

Det går därför alldeles utmärkt att ställa in olika maträtter eller kakor och bröd i en och samma ugn utan att de tar smak eller doft av varandra. 

AGA eR7-serien innefattar modeller från 100 cm upp till 210 cm och där du kan få olika häll- och ugnsalternativ, se nedan.

NOTERA! Om spisen ska installeras mot vägg som är av brännbart material, skall brandskyddsskiva minst 2,5 cm tjocklek monteras bakom spisen.

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar

Plattor/hällar

Ugnar